Tui Na

Tui Na (spreek uit twiena) is een natuurgeneeskundige therapie die er op gericht is om het lichaam in balans te krijgen en te houden.

De therapie richt zich op het uitschakelen van ziek makende factoren die de harmonie in het lichaam verstoren en versterkt de gezonde krachten zodat het lichaam zichzelf weer kan herstellen.
Daarvoor is een vraaggesprek waarin o.a. uw eet- en leefpatroon tegen het licht gehouden worden van groot belang. Uw pols wordt gevoeld en uw tong wordt bekeken om een goed energetisch profiel op te stellen.
Hieruit komt naar voren welke organen bijvoorbeeld te hard moeten werken om een tekort vanuit een ander orgaan te compenseren. Wanneer dit proces niet herkend wordt, kan het op langere termijn tot ziekte leiden.

De Chinese Geneeskunst richt zich met name op het voorkomen en het snel herkennen van onbalans in het lichaam waardoor het niet tot ziekte hoeft te leiden. Wanneer er al sprake is van ziekte kan de Chinese Geneeskunst een aanvulling geven om het lichaam weer terug in balans te brengen, echter dit vergt meer tijd.

De behandeling zelf is een massagetechniek die diep en vrij stevig is waardoor het op sommige plaatsen zeer gevoelig kan zijn. Dit is echter van tijdelijke aard. In de behandeling worden de acupunctuurpunten (drukpunten) gestimuleerd, manueel, met acupunctuurnaaldjes, Moxa en/of cupping. Na de behandeling ondervindt u een verkwikkende uitwerking die enige tijd kan aanhouden.

Voor Wie?

Voor iedereen die geïnteresseerd is om klachten op een natuurlijke manier aan te pakken en voor mensen die bezig willen zijn met verbeteren van hun gezondheid.

Resultaten

Afhankelijk hoe lang de klachten al bestaan, kunt u direct al verlichting van de klachten ondervinden. Meestal zijn er minimaal 5 tot 9 behandelingen nodig om blijvende resultaten te boeken. Daarna is het belangrijk om de resultaten te behouden door geregeld een onderhoudsbehandeling in te plannen.

Bij ziekte die al langere tijd bestaat, zijn er meerdere behandelingen nodig om de eigen balans weer te hervinden.

Deze therapie heeft goede resultaten bij onder andere spijsverteringsklachten,moeheid,- uitgeput zijn, , nek, - en schouderklachten, depressie, het verbeteren van bepaalde klachten behorend bij burn-out, slapeloosheid, onrust, stressklachten, littekenbehandeling, hoofdpijn, hulp bij afvallen, ontzuren en ontslakken (detox) RSI, verbeteren van klachten behorend bij Fibromyalgie, verminderen van pijnklachten behorend bij reuma en artritis.

Terug naar overzicht

ALSJEBLIEFT VERGEET NIET CONTANT BETALEN!

wilt u meer weten over onze behandelingen of een afspraak maken?

Klik hier